Як обрати змішувач для кухні?

  • Як обрати змішувач для кухні?

Для того аби обрати змішувач для кухні, який не буде розбризкувати воду по усій кімнаті, легко митиметься, буде просто вмикатись/вимикатись і прослужить довгі роки, слід ретельно підійти до цього питання. Ми пропонуємо вам звернути увагу на кілька основних пунктів, які допоможуть отримати ідеальний змішувач, що прослужить багато років.

Матеріал, з якого виготовлено змішувач для кухні

•    Латунь – стійкі до вологого середовища, довговічні та відносно недорогі. Більшість змішувачів є латунними, а покриття можуть бути різними:
o    хром – найбільш довговічне покриття, але на ньому помітні усі відбитки та забруднення
o    нікель – може бути матовим, сатиновим, «під нержавійку» і не тільки. Це досить популярний варіант, бо легкий у догляді та відносно довговічний
o    «бронзове» покриття, що досягається з допомогою спеціального напилення, воно досить надійне, проте не має стійкості до подряпин та сколів;
•    Силумін – сплав алюмінію та кремнію. Це найбільш бюджетний варіант, проте про довговічність мова не іде. Гаряча вода досить погано впливає на такий матеріал, проте його часто використовують для тимчасового варіанту, приміром на дачі;
•    Сталь – такий варіант є дорожчим за латунний кран, тому його популярність трохи нижча. Проте, якщо є можливість, то ці крани заслуговують на увагу, бо вони надійні, стійкі до різних впливів та легкі у догляді;
•    Граніт, камінь, кераміка – зазвичай це латунні чи сталеві моделі зі спеціальним покриттям. Такі моделі змішувачів дуже гарно вписуються у комплект з гранітними чи кам’яними мийками.

Проте їх ціна досить висока, а надійність не надто, вони доволі крихкі.

Тип керування

•    Двохвентильні - це традиційні змішувачі з двома обертовими вентилями з боків виливу. Їхня популярність сьогодні не надто висока, проте є ретро моделі, що досить гарно пасують до певного інтер’єру;
•    Одноважільні, що є максимально зручними у використанні. Їх з легкістю можна покрутити на потрібну температуру води та відкрити для отримання більшого напору;
•    З термостатом – це сучасні електронні моделі, які мають вбудований термостат, де ви обираєте комфортну температуру води, а далі просто підносите руку під змішувач та отримуєте воду.

Такий змішувач є дуже економічним, як по використанні води, так і електрики чи газу, залежно від того, чим ви її нагріваєте. Проте вони мають декілька суттєвих мінусів – висока ціна та необхідність кілька разів ставити руку під потік, коли потрібно набрати каструлю води.

Оптимальна висота та тип зливу

Від висоти крану залежить багато чого, наприклад, чи зможете ви набирати воду у великі каструлі, і чи буде вона розбризкується по всій підлозі і стільниці. Він може бути високим і низьким. Оптимальна висота залежить від глибини чаші раковини. Високий кран підходить для чаш, глибина яких становить 200-205 мм. Якщо глибина вашої чаші 171-195 мм, до такої мийки підійде змішувач як з високо, так і з низько розташованою головкою виливу.

Ще один важливий момент – носик змішувача повинен знаходитися приблизно над центром чаші. Якщо розмістити його ближче до внутрішньої стіни, є ризик, що вода буде накопичуватися за мийкою. Якщо ж носик буде занадто близько розташований до краю чаші, вода розбризкуватиметься на підлогу.

Також буває висувний злив, який частіше усього завершується душовою лійкою. Довжина гнучкого шлангу зазвичай 70-80 см. Це дуже зручно для будь-якої кухні, адже можна легко набрати воду у каструлю, що стоїть на плиті чи помити велику посудину.
Окрім цих пунктів слід обирати змішувач для кухні, який максимально підходить під ваш інтер’єр та подобається вам особисто.

04.02.2020 15:42:32
0
95

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!